Dato fastlagt: Nu åbner Plantefondens første ansøgningsrunde

10-05-2023

Tirsdag d. 31. maj åbner Plantefonden den allerførste ansøgningsrunde, og vil dermed indkalde projektansøgninger, der skal bidrage til at bringe den danske plantefødevaresektor helt frem i feltet, når det gælder både udbud og efterspørgsel af plantebaserede fødevarer.

Langt flere plantebaserede fødevarer skal finde vej til danskernes tallerkener. Dét var afsættet for Folketingets beslutning om at oprette Fonden for Plantebaserede Fødevarer, som blev til virkelighed med vedtagelse af lovforslag om plantefonden i februar måned.

Nu er fonden klar til at åbne den første ansøgningsrunde, hvor nytænkende, innovative ansøgere kan søge om projekttilskud til at føre grønne projektambitioner ud i livet.

Puljen i Plantefondens første ansøgningsrunde lyder på 58 mio. kr., som vil blive uddelt af fondens bestyrelse. Bestyrelsen blev nedsat i marts måned under ledelse af forperson Marie-Louise Boisen Lendal, som glæder sig over, at fonden nu er klar til at indkalde de første ansøgninger:

”Det er en væsentlig milepæl for den danske plantefødevaresektor, at vi nu er klar til at indkalde projektansøgninger i Plantefonden. Jeg ved, at mange har ventet på, at Plantefonden skulle blive klar til at indkalde ansøgninger, og er derfor meget spændt på at se, hvilke projektansøgninger vi modtager”.

Ansøgerwebinar

I forbindelse med åbning af Plantefondens ansøgningsrunde, afholder Landbrugsstyrelsen et ansøgerwebinar, hvor der stilles skarpt på fondens ansøgningsproces, strategi og handlingsplaner såvel som selve ansøgningsmaterialet.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan du søger om projekttilskud i Plantefonden, kan du tilmelde dig ansøgerwebinaret her

Ansøgerwebinaret afholdes tirsdag d. 13. juni 2023 fra 09-12 via Skype.

Abonnér

Få nyhederne sendt til din mailboks:

Abonnér på nyt fra Plantefonden