Program for ”Plant Food Symposium 2024” på plads

Dato for udgivelse 24-04-2024

Den 23. maj afholdes det første symposium i partnerskabet ”Fast-forward plant-based food” på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Nu er programmet på plads.

Både Plantefonden og GUDP er en del af partnerskabet, og inviterer alle interessenter til at deltage i symposiet.

Programmet for symposiet går direkte i ethvert plantehjerte. Frank D. Haagensen, senior scientific lead hos Novonesis slår tonen an som hovedtaler, og efterfølges af Thomas de Bang fra Novo Nordisk Fonden.

Ud på eftermiddagen vil du få mulighed for at høre fra en partner fra Foodvalley i Holland, Benjamin Maclean fra Cano-ela, og ikke mindst en række spydspidser fra den danske plantesektor, når bl.a. Christian Bugge Henriksen fra KU og Randi Wahlsteen fra MATR Foods går på scenen for at  gøre os klogere på, hvordan universitetsverdenen og industrien sammen kan accelerere innovation og bæredygtig udvikling inden for plantebaserede fødevarer.

Se det fulde program og tilmeld dig her

Mød fire stærke planteprojekter

På symposiet kan du møde holdet bag Plantefonds-projektet FUTUREDAIRY, der udvikler en plantebaseret Danbo-ost og naturel-yoghurt ved brug af præcisionsfermentering. Målet er at fremstille ”mælke”-proteiner på bl.a. ærter, hestebønner og novel-alternative proteinkilder.

Du kan også møde Line Ahm Mielby fra Plantefondens-projektet FIGO, der vil gøre dybdegående viden og forståelse af forbrugere og interessenters præferencer og barrierer i relation til plantebaserede fødevarer meget mere tilgængelig, særligt for små- og mellemstore virksomheder.

Fra GUDP kan du møde projektet VALUEKELP, der har sat jagten ind på at udvikle og forbedre forudsætningerne for at dyrke tang i Danmark ved at introducere nye, miljøvenlige konserveringsmetoder. Hertil vil projektet bl.a. udvikle en tangbaseret pesto.

Og endelig kan du møde holdet bag GUDP-projektet Tempeh, der har udviklet en dansk version af det indonesiske tempeh – på danske råvarer. Projektet er i slutfasen af projektperioden, og klar til at dele viden og erfaringer fra forløbet.

Abonnér

Få nyhederne sendt til din mailboks:

Abonnér på nyt fra Plantefonden