Plantefonden oplever fortsat stor interesse: Søgning for over 300 millioner kroner

Dato for udgivelse 02-05-2024

Virksomheder og organisationer har søgt om tilskud for flere hundrede millioner fra Plantefondens pulje til projekter, der skal fremme planterig forskning, udbud og efterspørgsel. Den store interesse glæder fødevareminister Jacob Jensen (V), der håber på, at den danske plantebaserede fødevaresektor kan blive et udstillingsvindue for resten af verden.

Plantefondens anden ansøgningsrunde er netop afsluttet og endte med at modtage i alt 101 ansøgninger svarende til tilskud på 334 mio. kroner. I årets ansøgningsrunde er den samlede pulje på 122 mio. kroner – fordelt på 87,5 mio. kroner til projekter, der vil gøre det nemmere at lave plantebaseret mad i kantiner eller hjemme i køkkenet og 34,5 mio. kroner til forskning inden for plantefødevareområdet.

Midlerne fra Plantefonden skal bidrage til udviklingen af den plantebaserede fødevaresektor og gøre det lettere for danskerne at vælge sprød salat, bælgfrugter og knasende kål til på deres tallerkener. Plantefonden er en del af Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021, hvor det blev besluttet, at der skulle afsættes 675 mio. kroner fra 2023 og frem mod 2030 til at styrke hele sektoren for plantebaserede fødevarer.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) siger:
”Jeg er meget glad for, at Plantefonden fortsætter de gode takter og ligesom sidste år igen har modtaget utrolig mange ansøgninger til forskellige plantebaserede projekter. Det er et stærkt signal om, at danske virksomheder og organisationer vil udvikle den plantebaserede fødevaresektor, og det har vi brug for. Det er mit håb, at Plantefonden og den danske plantebaserede fødevaresektor vil inspirere og blive et sandt udstillingsvindue for resten af verden.”

Direktør i Landbrugsstyrelsen Lars Gregersen siger:
”Plantefondens tilskud til plantebaserede madprojekter er med til at understøtte den grønne udvikling og omstilling af dansk fødevareproduktion og fødevareforbrug. Fondens tilskud er derfor en vigtig brik, når vi arbejder med at få fremtidssikret den danske fødevareproduktion og gjort den mere bæredygtig.”

Forperson for Plantefonden Marie-Louise Boisen Lendal siger:
”Vi er rigtig glade for den store søgning til årets ansøgningsrunde. Der er et kæmpe potentiale i at få gjort den danske fødevareproduktion og fødevareforbruget mere bæredygtigt og klimavenligt, og derfor er det enormt positivt, at så mange har gode idéer til, hvordan vi kan understøtte udviklingen.”

Plantefondens bestyrelse vil nu gennemgå de indkomne ansøgninger og beslutte hvilke projekter, der skal modtage tilskud. Landbrugsstyrelsen, der er sekretariat for Plantefonden, er ansvarlige for udmøntningen.

Abonnér

Få nyhederne sendt til din mailboks:

Abonnér på nyt fra Plantefonden